MIC Distribution

Tålig teknik

Samsung i nytt samarbete

Telefontillverkaren Samsung har under hösten varit i riktigt blåsväder på grund av sin satsning på Galaxy Note 7 som visade sig vara allt annat än en vinnande telefon då den tenderade att explodera, något man nu kommit underfund med varför – men Samsung är inte dem som hänger läpp för det inte, nu har man istället ingått ett nytt samarbete med företaget Fingerprint Cards.

samsung-galaxyAlla har vi nog behövt köpa ett nytt Samsung batteri eller byta ut en display någon gång i livet, men få var det väl som trodde att företagets storsatsning på sin senaste Galaxy Note 7 skulle bli en så stor flopp. Ingen har väl undgått mediernas rapportering under hösten till exempel om hur dessa till och med exploderade, vilket ledde till att Samsung fick kalla tillbaka hela sin produktion av denna. Inte heller kunde man svara på varför telefonerna betedde sig såsom de gjorde, förrän nu. I tidningen M3 skriver man hur två personer på ett företag vid namn Instrumental bestämde sig för att själva undersöka de bakomliggande orsakerna till varför telefonen var så ömtålig och tenderade att explodera. Vad dessa två entusiaster gjorde var att plocka isär telefonen och i fickan som tillverkats att hålla mobilen kunde man tydligt se att tillverkaren varit på tok för snål med utrymme här för batteriet att naturligt kunna svälla i, såsom batterier gör – och där är svaret på varför mobilerna tillslut exploderat. Vad som händer är nämligen att när det är så pass tunna utrymmen för batteriet att svälla upp i tillsammans med minsta yttre påverkan, såsom att man lägger ner telefonen på ett bord, så krävs väldigt lite kraft för att anod och katod ska nudda varandra vilket alltså kortsluter batteriet och det exploderar. Men innebär detta slutet för Samsung Galaxy Note? Absolut inte! Företaget är redan i fart med att påbörja konstruktionen av inte Note 8, utan Note 9.

Storsatsar på Galaxy Note 9

fingeravtryck-okKanske skulle man kunna tro att teknikstrulet med Note 7 telefonen skulle innebära slutet för hela Note-serien. Men så är det definitivt inte. Samsung har snarare lärt sig av sitt misstag med 7:an och inför Note 9 har man nu storsatsat och ingått samarbete med företaget Fingerprint Cards. Till Svenska Dagbladet säger bland annat deras vd Christian Fredrikson att de tillsammans med Samsung nu kommer kunna erbjuda en bekväm och säker användaridentifiering med sin FPC1025-sensor som kommer byggas in i denna nya kommande modell. Likaså understryker han att detta sensor inte kommer att tumma på varken design eller estetik som är klassisk för Note-modellerna och han lägger till att detta samarbete är ett sätt att skapa en vårförmåga mellan företagen för att kunna växa inom segmentet. Och redan nu visar samarbetet ge frukt. Enligt Privata Affärer så steg faktiskt Fingerprints aktie på börsen direkt efter att man offentliggjorde samarbetet företagen emellan – så allt konsumenterna behöver göra nu är att vänta på lanseringen av Samsung Galaxy Note 9, men till dess får de tillgodose sig själva med Note 8.

Har du fortfarande en Galaxy Note 7 i din ägo så uppmanar Samsung på sin hemsida att du lämnar in den då man stoppat all försäljning och tillverkning av denna produkt.