MIC Distribution

Tålig teknik

Skyddande teknik

Hur kan man skydda sin mobil på lättaste sätt? Och vad finns det för smart teknik som skyddar motorcykelförare längs våra vägar? För tittar närmare på tålig och skyddande teknik som inte allt behöver vara dyr för att vara bra och tjäna sitt syfte väl.

Det finns gott om tålig teknik i vårt samhälle, och utvecklingen skapar mer och mer. Numera finns det även skyddande platshöljen för de som krockar med sin motorcykel, det kan vi läsa om i Sydsvenskan. Det är nämligen livsfarligt med vassa vägräcken när man sitter värnlös på en motorcykel, en enkel platsmojäng kan kanske förhindra dödsolyckor däremot. Sedan får man ta ansvar för hur snabbt man kör och att man kör opåverkad givetvis, sådant kan inte plasthöljen skydda mot.

Skydda din mobiltelefon

iphone skärm appar smartphoneAnnan skyddande teknik rör allt som oftast våra mobiler, allt från utvändigt till invändigt. I Metro tipsas det att det kan vara en bra idé att ta bort eventuella lagrade bilder på iCloud, samt att ifall du vill ha kvar iCloud på din Apple-mobil bör du göra själva appen säkrare med tvåstegsverifiering. Detta inspirerat av den stora utläckningen av kändisars bilder som skedde under hösten 2014, några av de drabbade var Jennifer Lawrence och Rihanna. Att ens personliga integritet kränks är svårt att reparera därför kan det vara värt att tänka igenom hur mycket man visar och hur oskyddad man faktiskt är på internet.

Att skydda mobilen från din egen klumpighet är också lätt att åtgärda, bland annat med höljen, ramskydd och andra mobiltillbehör. På http://www.phonelife.se/iphone-6-1 finns bumpers, fodral och skärmskydd som minskar olycksrisken betydligt. Att tappa mobilen behöver inte alltså betyda att en stor spricka vilar över hela skärmen längre, med rätt och tåliga skydd klarar den ömtåliga mobilen fall och liknande, utan den minsta skråma. Smart teknik gör mycket med andra ord, och den utvecklas hela tiden.

Via denna video får du mer tips på hur du kan skydda din mobil från vatten på ett väldigt hemmagjort sätt: